De Dreisschusterhütte is een AVS (Alpen Verein Südtirol) hut van de Sektie Drei Zinne en ligt aan het einde van het Innerfeldtal in het natuurpark Drei Zinnen (Sexten Dolomieten). Aan de oostkant van de hut ligt de huisberg, de Dreischusterspitze. Met 3.145 meter is het de hoogste top van de Sexten Dolomieten. In het westen zie je de Haunold en Birkenkofel. Aan de zuidkant loop je vanuit het dal omhoog naar de Drei Zinnen en de Partnerkofel.

De weg naar de hut loopt door het Innerfeldtal en is eenvoudig en fantastisch om te lopen, met name door de hoge Dolomiet-toppen die je om je heen ziet. Ook in de winter is het heerlijk wandelen. Te voet of op sneeuwschoenen. Door het dal loopt de Ixenbach, waar je regelmatig langsloopt of overheen gaat. Vanaf de parkeerplaats bij de Alte Säge (bij de ingang van het dal) is het ongeveer 1:30 uur lopen.

Slapen en eten

De familie Innerkofler, die de hut runt, kookt met lokale en regionale producenten. En uiteraard staan er veel regionale gerechten op de kaart. Denk aan goulash met knoedels, Kaiserschmarren met Grantn (veenbessen) of de specialiteit van het huis, appelkiachlan met vanille-ijs.

De hut, waarvoor ook een kleine kapel staat, is ook interessant voor jonge bezoekers. Met name vanwege de klimtuin die geschikt is voor kinderen. Maar ook is de ruimte rond de hut ideaal om te spelen en je uit te leven. In de Dreischusterhut zijn 14 tweepersoonskamers beschikbaar en natuurlijk ook een Lager. Het is mogelijk om je hond mee te nemen, maar stem dat wel eerst met Frau Innerkofler af!

Wandelingen

Natuurlijk kun je heen- en terug door het Innerfeldtal lopen. Maar er zijn nog veel meer mooie wandelingen die je kunt maken vanuit de Dreischusterhütte. Allereerst kun je via Außer- und Innergsell naar het wonderschone Fischleintal lopen (ongeveer 3:30 uur). Maar je kunt ook een fraaie dagtocht maken naar de Dreizinnenhütte. En vanaf daar naar beneden naar het Fischleintal lopen. Met de bus kun je dan weer terug naar de parkeerplaats bij de Alte Sage. Reken wel op een goede 6 uur lopen! Als laatste kun je de Dreischuster-Massiv- Umrundung lopen. Een lange dagtocht van ongeveer 7 uur.