Home Accomodaties Berghutten Haniger Schwaige (1.904 meter)

Haniger Schwaige (1.904 meter)

0
Haniger Schwaige (1.904 meter)

Nog een echte urige almhut, de Haniger Schwaige. Met varkens, geiten en koeien. Vanaf de Nigerpas kun je een mooie rondwandeling maken waarbij je door het bos en over almen loopt. Vanuit de Haniger Schwaige kijk je uit over de machtige Rosengarten. Zo ziet je onder andere de Vajoletturmen en de magnifieke König Laurin Wand.

De Nigerpas bereik je hetzij vanuit Tiers en St. Zyprian of vanaf de Karerpas. Op de Nigerpas is een parkeerplaats en een bushalte. Reken voor de wandeling op 5 uur (900 hoogtemeters en 12,5 km).

Hoewel de Schwaige in de winter gesloten is, is het wel een fantastische doel voor een sneeuwschoenwandeling vanuit St. Zyprian. Let op: je hebt wel wat meer tijd nodig en uiteraard moet je voldoende ervaring hebben om dit zelf te ondernemen. En kennis van lawinekunde! Maar natuurlijk kun je ook met een gediplomeerde berggids op pad gaan.

Vorig artikel Pragser Wildsee
Volgend artikel Cortina – Dobbiaco run
Van oorsprong ben ik IT-consultant en juridisch adviseur. Waarbij ik de laatste 25 jaar al mijn vrije tijd in de bergen doorbreng. In 2021 heb ik in Italië de opleiding tot Südtiroler Wanderleiter gevolgd. In november heb ik examen gedaan en vanaf 1 januari 2022 ben ik ingeschreven bij de Südtiroler Berufskamer für Berg- en Skiführer. Naast wandelgids ben ik ook wandelcoach en studeer ik psychologie. En heb ik van 2006 tot 2008 de Fotovakschool gedaan waarna ik jarenlang opleidingen en cursussen fotografie heb gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in