Home Dagtochten Peitlerkofel (Sass de Putia) – 2.875 meter

Peitlerkofel (Sass de Putia) – 2.875 meter

0
Peitlerkofel (Sass de Putia) – 2.875 meter

Wandelen naar de kleine Peitlerkofel of een beetje meer klauteren naar de grote Peitlerkofel. Eén van de meest indrukwekkende toppen van de Dolomieten, zeker bezien vanaf het Würzjoch. Met 2.875 meter zeker niet de hoogste top van Zuid-Tirol of van de Dolomieten. De Peitlerkofel, is onderdeel van de Puez-Geisler Gruppe. Zoals je vaker ziet in de Dolomieten is de Peitlerkofel een solitair staande berg. Waar je dus ook goed omheen kan lopen in ongeveer 4-5 uur. Maar je kunt er ook op!

Vanaf het Würzjoch loop je via de westkant van de Peitlerkofel naar de Peitlerscharte aan de zuidkant. Vanaf de scharte loop je over een eenvoudig bergpad nog een kleine 500 meter verder omhoog. Aan het eind van het bergpad loop je eenvoudig naar de kleine Peitlerkofel op 2.813 meter. Met hier al een fantastisch uitzicht, een gipfelkreuz en ook een gipfelbuch waar je je naam in kunt zetten.

Ben je niet bang om een beetje te klauteren? Dan kun je ook een extra 100 meter omhoog de grote Peitlerkofel op. Let op: je moet wel een 50-70 meter klauteren

Volgend artikel 7-daagse wandelreis langs de highlights van de Dolomieten
Van oorsprong ben ik IT-consultant en juridisch adviseur. Waarbij ik de laatste 25 jaar al mijn vrije tijd in de bergen doorbreng. In 2021 heb ik in Italië de opleiding tot Südtiroler Wanderleiter gevolgd. In november heb ik examen gedaan en vanaf 1 januari 2022 ben ik ingeschreven bij de Südtiroler Berufskamer für Berg- en Skiführer. Naast wandelgids ben ik ook wandelcoach en studeer ik psychologie. En heb ik van 2006 tot 2008 de Fotovakschool gedaan waarna ik jarenlang opleidingen en cursussen fotografie heb gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in