Annette is dé expert als het gaat om het vinden van de mooiste berghutten en hotels. En toen wij een jaar of 10 geleden iets te vieren hadden, nam ze mij mee naar het Vigilius Mountain Resort. Met 5-sterren wel iets luxer dan de hotels of appartementen waar we normaal zitten. Maar het werd dan ook een onvergetelijke ervaring.

Vanuit Lana, in het Etschtal, ga je via een eigen kabelbaan van Vigilius omhoog, waarna je bij het hotel aankomt. Dat, ondanks de grootte, fantastisch in het landschap opgaat. Ook doordat veel hout gebruikt is en sommigen het hotel met een grote boomstam vergelijken.De architect van het hotel is Matteo Thun, die hier moderne architectuur laat harmoniëren met de natuur rondom. Die harmonie vind je ook weer terug in de kamers en de suites.

Vanuit het hotel zijn er diverse wandelingen te maken, waaronder een mooie wandeling naar het Vigiljoch. Een kerkje op een zadel met daarnaast een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. Ook in Vigilius zelf kun je heerlijk eten. Zo is er een restaurant voor fine dining. Maar als je dat te sjiek vindt, kun je ook een hapje eten in de bergstube.

Zelf wilden wij graag één avond beneden in Lana eten. Hoe doe je dat dan als je alleen met de kabelbaan terug bij het hotel kan komen? Wel, je vertelt gewoon bij de receptie dat je een avondje in Lana wilt doorbrengen. En als je dan ’s avonds terugkomt bij de kabelbaan, meld je je via de intercom. En komt de kabelbaan speciaal voor jou naar beneden.

En een hotel in Zuid-Tirol is uiteraard niet compleet zonder een sauna! Met een ligweide, gratis appels, thee en eigen bronwater. En de infinity-pool maakt het helemaal af!

En nu? Nu willen we er ook nog een keer in de winter naar toe! Want je kunt ook skieën en winterwandelen. meer informatie kun je terugvinden op de fraaie website van Vigilius zelf.

Oh, en wat nog het mooiste is? De hond mag mee!