Over onsOver ons

Wij zijn Dick en Annette. En natuurlijk Flo, onze hond. Eerst maar iets over Flo. Ze is een Italiaanse waterhond, een Lagotto Romagnolo. Geboren in 2020. Ze begeleidt ons op, zo goed als al, onze reizen naar Zuid-Tirol. Dat doet Flo al vanaf 7-8 maanden. Dat betekende overigens wel dat onze wandelingen korter waren dan normaal en dat we Flo regelmatig moesten dragen. Soms in een rugzak, maar soms ook gewoon in onze nek.

En dan over ons...

Zoals gezegd komen wij al ruim 20 jaar in Zuid-Tirol. En hoewel we ook graag in andere delen van de Alpen komen, worden we iedere keer weer naar Zuid-Tirol getrokken. En dat is niet raar, want er is voor iedereen wel iets leuks te doen.

Dick houdt van een goede uitdaging. Hij houdt bijvoorbeeld van het maken van gletschertochten, sneeuwschoenwandelen en beklimt ook graag een mooie bergtop. Daarnaast is hij erg geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog en loopt hij graag door de tunnels en andere overblijfselen uit deze tijd.

Annette zoekt de mooie berg- en almhutten, hotels en appartementen uit. Ook Annette is dol op wandelen, maar een goede apfelstrudel vindt ze minstens zo belangrijk. En waar Dick het prima vindt om voor de 10de keer z’n favoriete berg op te lopen, zoekt Annette graag nieuwe gebieden, dorpen of dalen op.

In 2021 heeft Dick in Zuid-Tirol een opleiding gedaan om Bergwandelgids te worden. En sinds 1 januari 2022 is Dick nu als Südtiroler Wanderleiter ingeschreven bij de Berufskammer für Berg- und Skiführer. En organiseert hij in de zomer en herfst een aantal wandelreizen onder de naam van Dolomiti Travel.

Op onze website vind je informatie over Zuid-Tirol. Met name op basis van onze eigen ervaring. Mocht je nu gerichte vragen hebben over Zuid-Tirol, stuur ons dan even een berichtje!

Contactformulier