Dolomieten Highlights

Onder begeleiding van een Südtiroler Wanderführer (uit Nederland) organiseert Dolomiti Travel in de zomer een fantastische wandelreis langs de highlights van de Dolomieten. Een wandelreis voor de sportieve wandelaar, want we maken lange dagen en veel hoogtemeters.

We beklimmen een aantal toppen zoals de Seekofel en de Plattkofel. Maar we maken ook een mooie dagtocht rondom de Drei Zinnen. Hét beeldmerk van de Dolomieten. Een andere bijzondere tocht heeft de Eerste Wereldoorlog als thema. We lopen, onder begeleiding van een lokale berggids, over de Kaiserjägersteig naar de Rifugio Lagazuoi. Daar aangekomen bekijken we nog oude stellingen uit WO I. Het hoogtepunt is de afdaling door de ruim 1 km lange tunnel die de Italianen in 1916 hebben gemaakt.

We zijn 6 dagen aan het wandelen en overnachten, op basis van halfpension,  in hotels en ook in twee (luxe) berghutten: de Ütia de Börz en de Tierser Alplhütte. Voor de lunch nemen we een lunchpakket mee, maar we komen ook regelmatig langs rustieke almen en berghutten waar we even op adem kunnen komen. En natuurlijk kunnen genieten van een traditionele apfelstrudel of kaiserschmarren.

Hoe ziet de tocht eruit?

We verzamelen op zaterdagmiddag in ons hotel in Brixen waar we met elkaar kennis kunnen maken bij het gezamenlijke diner. Op dag 2 rijden we het Villnösstal in om de eerste highlight te bekijken waarna we snel doorrijden naar het Wörzjoch. We parkeren daar bij de berghut waar we ook overnachten en lopen dan de kleine Peitlerkofel op. Op dag 3 rijden we naar de Pragser Wildsee. We vertrekken op tijd, want het wordt daar al snel druk met toeristen. Met name doordat er sinds 2018 een serie met Terence Hill wordt opgenomen. Wij laten de toeristen snel achter ons en beklimmen de Seekofel. Op de terugweg drinken we nog een kop koffie in de Seekofelhütte. Wel rijden die dag nog door naar het einde van het Pustertal waar we overnachten. Op dag 4 gaan we op pad om de Drei Zinnen te zien. En we hebben onze eerste kennismaking met restanten van stellingen uit de Eerste Wereldoorlog. Op dag 5 rijden naar de Passo Falzarego en verdiepen we ons een hele dag in de Eerste Wereldoorlog. Met tunnels, loopgraven en andere stellingen. Na terugkomst bij de auto is het nog een 3 kwartier rijden naar ons hotel in Canazei. Met uitzicht op de Langkofel. Dag 6 alweer als we eerst met de kabelbaan omhoog gaan. Om daarna over de Freidrich Augustweg naar de Plattkofelhütte te lopen. Vanaf daar beklimmen we de Plattkofel. Weer terug bij de hut lopen we naar ons einddoel van vandaag: de Tierser Alplhütte. Met anderhalf uur lang een fantastisch uitzicht op de machtige Rosengartengruppe. En dan is helaas de laatste dag aangebroken. We lopen in ongeveer 2,5 uur terug naar de auto en dan zit het er alweer op.

Wat krijg je allemaal?

  • 7 overnachtingen op basis van half pension
  • een Nederlandstalige wandelgids, opgeleid in Zuid-Tirol
  • hoofdlamp en helm voor de tocht door de tunnels

Meer informatie?

Op de website van Dolomiti Travel vind je alle informatie over deze magnifieke wandelreis.